Over Mama Silvy

"Dit is een plekje op het internet waar ik mezelf kan zijn
 met mijn creatieve kronkels en diep zittende gedachten."

Na mijn ervaring in de Zorg en in de Horeca, heb ik nu een vaste job. Mijn doorzettings- en mijn inlevingsvermogen zijn daarin een groot pluspunt.  Daarnaast ben ik een zorgzame vrouw die dagelijks alles laat draaien in haar huishouden, en vaak creatieve kronkels tovert. Ik hou in mijn vrije tijd van fietsen, boeken lezen, tekenen en knutselen. Die liefdevolle vrouw is getrouwd met haar ware ridder, en samen zorgen wij voor onze vier kinderen. Daarom is deze naam geboren: Meer dan een MaMa.

"Vroeger was ik MaMa TeiGetje Silvy.
Ik heb mijn naam veranderd omdat ik vind dat ik gegroeid ben, 
en omdat ik meer ben dan een mama!"


Veel leesplezier! Liefs, SilvyIk sta altijd open voor een interessante samenwerking, opbouwende kritiek of een leuke babbel! 

Contact:
meerdaneenmama@gmail.com
https://www.facebook.com/meerdaneenmama/

Niets uit de tekst of van de afbeeldingen die op deze website te vinden zijn mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt in enige vorm of op enige wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Silvy. 


Enkele foto's uit mijn kindertijd... 


Waarom ik ben beginnen bloggen?

Vroeger hield ik een dagboek bij. Niet dat ik daar alle dagen trouw in schreef, maar ik schreef over dingen die me sterk bezighielden en die ik vooral tegen niemand anders kon vertellen. Een dagboek was voor mij een vel papier dat altijd luisterde naar mijn jeugdige hartje.


"Vroeger een dagboek. Nu een plek waar ik mezelf kan zijn."

Nu deze dag is mijn blog een plek waar ik mezelf kan zijn. Een plaats waar ik mijn diepste gevoelens en gedachten kan delen met andere mensen. Lang heb ik me verborgen achten een hoge muur, enkel trouwe vrienden zagen wie ik ben. Nu ben ik beetje per beetje aan het leren hoe ik kan openbloeien. Zoveel keuzes die je moet maken in het leven, maar ik ben gelukkig waar ik sta. En ik ben gelukkig met wie er aan mij zijde staat. En dat wil ik over de daken schreeuwen! Omdat ik zo fier ben op mijn gezin.

Bloemen mini plaatjes


Wat betekend bloggen voor mij?

Om me heen op het wereldwijde net zie ik veel mensen bloggen over fashion, food, reizen, … Ik ben helemaal niet mee met de mode, dus dat is al niet aan mij besteed. Over eten zou ik nog kunnen gaan schrijven, ik eet heel graag! Wie niet? En reizen zou ik graag doen maar ik denk dat mijn reiskoffer pootjes gekregen heeft…


"Emoties naar boven brengen en mensen inspireren."

Bloggen betekend voor mij niet dat je mee moet met de laatste hypes. Voor mij is bloggen veel meer. Bloggen is voor mij schrijven, neerpennen van teksten die iemand kunnen raken. Een bijzondere tekst die zo krachtig is dat ze emoties naar boven brengt. Van grinnikend lachen tot zachtjes huilen. Al bereik ik maar één persoon per dag die op het pad van mijn site gekomen is, en ik zo degene inspireer om het roer een kwartslag te draaien. Dan is dat als een mooi geschenk.

Bloemen mini plaatjes


Waar schrijf ik over en wat kan je hier vinden?

Ik ben ook maar een mens. En ik ben graag mezelf, daarom schrijf ik vaak over persoonlijke dingen. Zoals over mijn gezin, en over wat er in mijn nabije omgeving gebeurt. Ook schrijf ik over mijn gelezen boeken, en af en toe glipt daar eens een filmverslagje tussen. 


"Persoonlijke ervaringen en veel creativiteit."

Veel gedachten in mijn hoofd die ik zal delen met jullie. In mijn gedichten zal je veel gevoel ervaren. Ik heb aparte pagina's voor mijn knutsels en de frutsels van de kindjes, in TekToeLo vind je mijn tekeningen en andere logo's. En ook in mijn wenskaartjes kan je mijn creativiteit bewonderen. 

Als extra ben ik een gastenblog aan het uitwerken voor Iris. Een goedhartige vriendin die ook eens haar verhalen kwijt wil. Verder kan je hier ook de emoties ontdekken van onze oma. Beide zijn het twee projecten die ik nog verder aan het uitbouwen ben.

 Bloemen mini plaatjes


Welke boodschap wil ik meegeven?

Mijn allereerste belangrijkste boodschap naar mijn lezers is: wees jezelf! De slogan: er zijn er al anderen genoeg. Klinkt afgezaagd, maar is écht waar. Waarom meelopen met de stroom? Wees gewoon jezelf! Want iedere persoon is uniek op zijn eigen manier!

Wees eerlijk en vriendelijk. Want daarmee kom je het verste in het leven, in een job, in een relatie, in een gezin. Waarheid kan soms kwetsend zijn als je eerlijk bent. Maar dan heb je tenminste de waarheid vast, en die is het meeste waard boven een leugen.


"Wees jezelf! Eerlijk, vriendelijke en zonder vooroordelen.
Geniet van het leven en van de kleine dingen!"

Heb geen vooroordelen. Leg niet meteen een oordeel klaar in je hoofd over iets of iemand dat je niet kent. Zo denk ik aan autisme, mensen met chronische pijn, dementerende mensen,… Oordelen over werelden die je niet kent, is gewoon uit onmacht en uit ontbreken van kennis.

Als laatste: geniet van het leven! Van elke dag, van elkaar, en van de kleine dingen!Veel leesplezier!
Liefs, Silvy 
Bloemen mini plaatjes