zondag 26 februari 2017

In de kijker: Dorien: "Onmenselijke gezondheidszorg!"Hebben jullie het al gelezen? Deze pakkende tittel nodigt meteen uit om erop te klikken: 

Als Dorien naar het toilet wil, moet ze dat drie dagen 

op voorhand vragen: "Elk greintje menselijkheid 

is verdwenen in de gezondheidszorg."


Klik hierboven maar eens, en lees mee. Want dat was de hoofdzin in een pakkend artikel op de site van het Nieuwsblad... Waar ik eerder uit mijn ervaring voor een andere zin zou gekozen hebben, omdat die mij het meeste bijblijft na het lezen van dit artikel:

Toen ik dit gelezen had, had ik zoiets van: "Wat?!" Ongelooflijk! Hoe kan iemand zoiets zeggen? We moeten tijd maken voor onze mensen! Jullie zouden misschien zeggen dat zo'n uitspraak overdreven is, maar ik denk dat mensen hier in België ook wel negatieve ervaringen hebben... Dit mag eens meer in de kijker komen te staan want:

Er is geen tijd genoeg meer om de perfecte aangepaste zorg te bieden! 

En inderdaad niet alleen de zorgvrager wordt gefrustreerd, maar ook de hulpverlener ziet erin af. Want zij doen dit met hun hart, maar er is zoveel druk... Veel mensen beseffen het inderdaad niet, staan er niet bij stil... Tot je er zelf in beland en deze wereld leert kennen... Respect voor mensen die elke dag de strijd aangaan om toch goeie zorg te willen leveren! 

Silvy 

1 opmerking:

  1. Ik ga helemaal akkoord met je, Silvy. Ook ik heb jaren in de zorg gewerkt. Zelfs in mijn beginjaren, zo'n 35 jaar geleden was er ook al het probleem van teveel taken te doen maar niet genoeg personeel.... Toen ik,vol passie mijn werk doende, de tanden van "de mensen" poetste, kreeg ik erven langs dat ik teveel tijd besteede aan het ochtendtoilet. Niet te geloven toch. Ik heb al die jaren met dezelfde passie mijn werk gedaan op een manier die ik menselijk vond. Ik denk dat de wereld dringend wakker moet geschud worden en veel meer zorg geven om de zorg!!!

    BeantwoordenVerwijderen

Deel je gedachten over deze blog , jouw mening is altijd welkom!