donderdag 24 maart 2016

Libra Clava Tres
Deze morgen zat ik samen met onze boekenclub: 'Libra Clava Tres' aan de ontbijttafel. 
Grote chocolade eitjes, kleine gekleurde paaseitjes en gekookte eitjes vulden als extraatje de maaltijd aan. ;-) Oh, en bedankt voor de paasbloemetjes! 
We hadden afgesproken niet te veel over Brussel te praten, maar als je net een boek gelezen hebt zoals: 'Ik ben Pelgrim' van Terry Hayes, is het onderwerp toch niet veraf..
Dit boek is een hele dikke bundel, maar we waren het er allemaal over eens dat het geen enkel hoofdstuk had kunnen missen. Het is alsof verschillende losse puzzelstukjes, één gehele puzzel als één verhaal gaan vormen. Een echte aanrader! 


Dit is onze volgende boek: 'Twee stapjes op het strand' van Anne-Dauphine Julliand.

En omdat het toch een dun boek is, nemen we er nog een tweede bij:

'Ze noemden me duivelskind' van Michaela DePrince & Elaine DePrince.Samenvatting:
Michaela DePrince werd in 1995 geboren in het door een bloedige burgeroorlog geteisterde Sierra Leone. Als haar vader door rebellen wordt vermoord en haar moeder aan ondervoeding sterft, wordt Michaela in een weeshuis geplaatst. Daar noemen ze haar duivelskind door de witte vlekken op haar huid. Ze wordt verwaarloosd en mishandeld, totdat een Amerikaans echtpaar haar op vierjarige leeftijd adopteert. Michaela blijkt maar één wens te hebben: ballerina worden. Haar adoptieouders stimuleren haar liefde voor ballet en laten haar les nemen. Michaela blijkt een natuurtalent en vecht zich in de harde en door vooroordelen gekenmerkte wereld van ballet een weg naar de top. Ze noemden me duivelskind vertelt op indrukwekkende wijze hoe Michaela DePrince uitgroeit van oorlogswees tot beroemd ballerina.


Afbeeldingsresultaat voor ze noemden me duivelskind


Twee emotionele boeken... Maar ik kijk er naar uit om ze samen te bespreken!

MaMa TeiGetje Silvy 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Deel je gedachten over deze blog , jouw mening is altijd welkom!