dinsdag 26 januari 2016

The incredible Dr. Jan Pol


Wie kent de dierenarts Jan Pol nog niet? Geboren in Nederland in 1942Hij begon zijn eigen praktijk in 1981 in de Verenigde staten samen met zijn vrouw. In 2015 werkt hij op zijn 72 jaar nog dagelijks! Met hulp van zijn zoon Charles voor het zwaardere werk. Als dat niet bewonderenswaardig is!
In de serie gaat dr. Pol regelmatig langs op boerderijen, meestal met zijn zoon Charles. Soms afgewisseld door dr. Brenda, die voornamelijk in de kliniek werkt met een aantal dierenartsassistenten. En met Diane Pol, de vrouw van dr. Pol, die de boel regelt. Ook per computer, zender (contact met de auto), telefoon en dergelijke.


In de serie is te zien dat dr. Pol en de andere artsen en assistenten alle diersoorten proberen te helpen, die binnengebracht worden, waar andere artsen dieren soms weigeren, zoals gekko's kippen en allerlei dieren.
Dr. Pol rijdt langs boerderijen, soms met zijn zoon, om te helpen bij moeizame bevallingen, om zieke dieren te helpen die niet naar de kliniek gebracht kunnen worden, een grootschalige zwangerschapstest en allerlei (spoed)klussen. 
Ook zijn dr. Pol en zijn familie aanwezig bij lokale of nabije festiviteiten, waar dr. Pol vrijwel altijd een taak heeft. Hij ziet het als zijn taak om bijvoorbeeld jurylid te zijn, of diploma's uit te reiken. De serie laat ook die details van andere activiteiten van dr. Pol en zijn familie en/of personeel zien.
In 2015 krijgt dr. Pol een eredoctoraat voor al zijn werk als vee- en dierenarts en zijn hulp aan de gemeenschap van de plaatselijke universiteit. Bij de uitreiking wordt hij gekscherend "dr. dr. Pol" genoemd, aangezien hij vanaf dat moment echt de titel dokter mag voeren.
Afkomstig van Wikipedia.


Ik heb veel respect voor deze man! Hoe hij dieren die andere artsen niet meer willen behandelen, toch wil helpen. Een laatste kans gunt. Hoe hij levens redt van diertjes die hun leven aan een zijden touwtje hangt. Hoe hij omgaat met verlies en slecht nieuws, want dat hoort er ook bij. Dat zie je ook in de serie. En hoe zijn familie en collega's te werk gaan. Prachtig!
Die hebben echt een gouden hart voor dieren! Respect! 

MaMa TeiGetje Silvy


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Deel je gedachten over deze blog , jouw mening is altijd welkom!