vrijdag 1 juli 2016

Vakantie - Kriebels


De vakantie is begonnen!! 

Zoals beloofd hier enkele foto's van de creaties van dit jaar voor de juffen. Ik heb ze op een glas een tekening laten maken met een stift. Voor Ryan was dat met de tekst liefste juf. Daarna heb ik met een graveer pennetje over hun werk over getekend. Zodat echt hun tekening tevoorschijn kwam, en nu voor eeuwig een herinnering op het glas blijft! Operatie geslaagd! De juffen vonden het zo uniek, en de tranen sprongen in hun ogen. Missie geslaagd! Want ik wou hun laten weten dat ze dit jaar zoveel voor ons betekend hebben... Buitengewoon...


"Mama, is het al 1 juli?" Vroeg onze Ryan. Hij stond te springen om in zijn vakantieboek te beginnen werken. Wel leuk zo'n enthousiasme, vraag me af of hij op het einde van augustus ook nog gaat vragen om oefeningetjes te maken... 
Zijn eerste communie vroeg hij naar een eigen gsm, dat vonden we nog wat te vroeg. Dus die hebben we beloofd voor zijn plechtige communie en als hij in zijn zesde een goed rapport heeft. Maar voor zijn goeie eerste schooljaar rapport hebben we beslist hem zijn eerste eigen mp3 te geven. En wat is dat ventje zo content! Nu zusje en kleine broer een uurtje vroeger dan hem gaan slapen, ploft hij neer in zijn kuipzeteltje en luistert hij naar zijn muziek. Vandaag zagen we zelfs dat hij met zijn ogen toe geniet, met zijn handen onder zijn hoofd. Echt een moment voor hem alleen, zal hem deugd doen. Vandaag was het de beurt aan Roselinde om mee te gaan naar de bibliotheek. Dan heeft ze altijd kriebels hoor! Ik wil echt wel de mensen van de bib eens extra in de kijker zetten. Hoe hulpvaardig en aardig ze waren vandaag voor ons. Was echt een rustgevend gevoel.
Ons Roselinde was heen en weer aan het lopen tussen de kinderboeken en "Mama, waar ben je?". Luide kreten: "Mama, ik heb een prinsessenboek gevonden!" en "We mogen Rodney en Ryan niet vergeten!" Waarna ze meteen weer met haar neusje tussen de boeken snuffelde. 
Ze kan natuurlijk nog niet lezen. Maar ze weet maar al te goed dat ze voor Ryan boekjes voor 7+ moet kiezen, en voor Rodney dikke kartonnen voelboekjes zonder flapjes. 
Toen ik nog eens "SSSSssstt!" zei. Reageerde een meneer van de bib echt welgemeend:
"Mevrouw het geeft niet, we zijn in het jaar 2016. Kinderen mogen al eens luid roepen!"
Wat een glimlach toverde dat op mijn gezicht! 
Roselinde heeft als beloning dat ze zo flink was wel een kwartier lang op de Ipad voorleesboekjes mogen luisteren. Een handige uitvinding, al riep ze wel snel dat het haar te lang duurde. Mijn meisje loopt liever rond tussen de echte boeken. En ik ben er zeker niet kwaad voor, laat ze die echte boekensfeer maar opsnuiven. Later word ze net als ik! *Fier!* 

Ik heb de mevrouw en de lieve meneer echt overvallen met vragen. Ik dacht die worden me echt wel beu na een poosje. Maar ze waren zo behulpzaam, dikke pluim waard. 
Waar kan ik dat boek vinden? Op welke naam moet ik zoeken? Is die binnen of al uitgeleend? 
En maar typen op hun computer... Ik had mijn lijstje mee natuurlijk, dit is mijn eerste gescoorde boek:
 Klik voor beschrijving.

Ik heb deze week de film gezien, en ik vond die prachtig.
Dus ik verwacht ook veel van dit boek... 


Mijn tweede boek is een keuze van een vriendin uit onze boekenclub: "Libra Clava Tres":

 Klik voor beschrijving.

Er zijn al veel belovende commentaren aan gegeven, dus ik ben benieuwd
of onze leesvriendin een goeie keuze gemaakt heeft... 


Een boek die al een hele poos op mijn verlanglijstje stond, staat nu ook eindelijk op mijn bibboeken plankje te fonkelen naar me:
 Klik voor beschrijving.

Ik denk echt dat dit een uniek en emotioneel pareltje is...

Voor ons kindjes zijn er natuurlijk ook weer een heel deel boeken mee naar huis gesleurd. (Ja, op de fiets!) :-) Maar hun fleurige gezichtjes maken dat ik dat ritje in de gietende regen zo weer vergeten ben. Al die kleurrijke kaften en fantasie tittels zal ik jullie wel besparen. :-) 

We hebben de dag afgesloten met frietjes en hamburgers en als dessert smeltende praline ijsjes!
Een geslaagde dag voor de eerste dag van de vakantie!

 Bofrost

Ja, onze kinderen liggen in hun bed te slapen terwijl Belg scoort. Op de achtergrond hoor ik de Belgen schreeuwen en zingen. Maar mama kijkt maar met één half oog, en schrijft nu een heerlijk blogje! :-) Go go go!

MaMa TeiGetje Silvy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Deel je gedachten over deze blog , jouw mening is altijd welkom!